top of page

I Danmark er jeg født, derfra (blandt andet) min verden går…I lighed med Danmarks nationaldigter er jeg født i Danmark. Til forskel fra Andersen er mit fødested ikke det eneste udgangspunkt for min verden. Snarere tværtimod.


Lidt om min baggrund


Jeg er født i Danmark, men vokset op som amerikaner, med en dansk mor og en amerikansk far. Det medførte, udover regelmæssige besøg til Rebild Bakker den 4. juli, at vi fejrede fødselsdage ved at hejse det amerikanske flag. Det resulterede til gengæld i at vores naboer i Skagen ringede til politiet. Til gengæld var der masser af fordele, som for eksempel at vi fejrede jul både den 24. om aftenen og den 25. om morgenen – og jo, vi fik gaver begge dage til mine barndomsvenners store fortrydelse.


Jeg tilbragte min barndom og ungdom i Danmark og blev student fra Aarhus Katedralskole. Jeg har en Bachelor i Historie og Europæiske Studier fra UCLA, hvor jeg også læste jura. Jeg har både starte og ledt selskaber i Europa og USA og været rådgiver for selskaber på begge kontinenter. Det har givet mig en dyb og bred indsigt, som jeg finder endog særdeles værdifuld for europæiske virksomheder der gerne vil gøre bedre forretning i USA. Mine transatlantiske erfaringer har formet min forståelse for international forretning og gør det muligt for mig at bygge bro over de sproglige, kulturelle, og kommercielle barrierer.


Paradoksalt nok er jeg nu en dansker der bor og arbejder i USA. Hvem kan forstå det? Jeg er ofte en ressource når talen falder på Vikinger, eller wienerbrød (som man herovre kalder ”Danish” – selvom det der ligner en spandauer har smøreost i midten) og jeg er verdenskendt (i hvert fald i mit eget hoved) for såvel kringle og vaniljekranse, so ris á l´amande. Jeg er naturligvis gode venner med Karen Hansen, der er stifter og ejer af Copenhagen Pastry i Culver City, som laver det bedste wienerbrød (og ægte spandauere!) i miles omkreds (så vidt jeg kan beregne drejer det sig om 5.237 miles, som er afstanden til Schweizerbageriet i Aarhus).


Et unikt transatlantisk perspektiv


Udover alt det leder jeg rådgiverfirmaet AXEL, som hjælper europæiske virksomheder med at navigere på det amerikanske marked og med, at løse gåden om hvordan man opnår den kommercielle succes som alt for ofte synes at være nemt at opnå.


Mine transatlantiske erfaringer har givet mig en dyb forståelse for folk og virksomheder på begge sider af Atlanten – og et unikt perspektiv. Jeg har lært, hvor stor indflydelse sproget har som barriere på det amerikanske marked. En ændring i ordvalg kan ændre hele perspektivet. For eksempel opfordrer jeg altid virksomheder til at ændre deres strategi fra et ”fokus på USA” til et fokus på ”den første kunde”.


Når jeg hører tale om fokus på USA er det for mig ensbetydende med mangel på fokus. Det er vigtigt at udvikle en fornemmelse for den meget store skala. For eksempel er Californien for sig selv verdens fjerdestørste økonomi og Los Angeles Amt har en befolkning der er større end 41 delstater.


Jeg har selv taget mine erfaringer med sprog til mig og har ændret den måde jeg beskriver mit arbejde og det har også medført en beslutning om at skrive om mit arbejde på dansk. Jeg bruger ikke udtrykket go-to-market strategi, men taler i stedet om Marked-Engagement fordi det for mig indebærer en dybere forståelse og indlevelse i såvel marked, som kunder, lokalkulturen, de personlige kontakter, og netværket. De personlige kontakter og netværket er ikke blot vigtige elementer i en succesrig markeds engagements strategi, det er altafgørende!


I min næste artikel vil jeg dykke dybere i Markeds Engagements Strategi, hvordan det er anderledes og, hvorfor jeg er overbevist om det er en bedre måde for europæiske virksomheder med ambitioner om amerikanske marked at opnå succes.


Lyder det interessant for dig eller din virksomhed?


Deltager du i strateg- og planlægningsmøder og overvejer du hvordan man kan ændre perspektivet og måske få øje på nogle nye eller anderledes løsninger som kan bidrage til jeres succes på det amerikanske marked? Hvilke forhindringer oplever du i dit virke på det amerikanske marked som kunne afhjælpes helt eller delvist gennem en dybere forståelse af hvordan jeres kunder ser verden? Hvis der er noget der har sat tanker i gang hos dig vil jeg meget gerne høre fra dig og jeg afsætter gerne tid til en uforpligtende samtale.


Fin en tid i min kalender


Jeg håber, du vil tage kontakt og stille mig spørgsmål om USA. Jeg er altid nysgerrig på at høre om virksomheders udfordringer og løsninger.


Du kan finde en tid direkte i min kalender gennem vores hjemmeside her, du kan sende mig en e-mail til tr@axel-us.com, eller du er velkommen til at sende mig en personlig invitation til at konnekte via LinkedIn.


Mange lune hilsener fra Los Angeles,


Thomas

 11 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page